Διαφορετικά στυλ διακοσμητικών εφαρμογών σκυροδέματος

Αν σας έχει βαρεθεί να κοιτάτε το παλιό σας γκρι σκυρόδεμα που μοιάζει ακριβώς με κάθε άλλη πλάκα, δεν είστε μόνοι. Πολλές επιχειρήσεις και σπίτια αναζητούν μια πιο ζωντανή και ελκυστική εμφάνιση για να βελτιώσουν τη γύρω διακόσμηση. Το διακοσμητικό σκυρόδεμα όχι μόνο θα φωνάξει πιτσαρία, αλλά μπορεί να αυξήσει την αξία του κτιρίου του σπιτιού ή της επιχείρησής σας.

Πολλοί εργολάβοι και ιδιοκτήτες κατοικιών αναζητούν περισσότερα ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ από τα κανονικά αδρανή ή σκυρόδεμα. Το διακοσμητικό σκυρόδεμα κάνει ακριβώς αυτό. Παίρνει κανονικό σκυρόδεμα και το μετατρέπει στον παράγοντα «ουάου». Πολλοί εργολάβοι σκυροδέματος θα ρίξουν το σκυρόδεμα, αλλά ένας ειδικός δαπέδων θα πρέπει να έρθει και να σας ενημερώσει για τις επιλογές σας εάν υπάρχει επιθυμία για κάτι άλλο. Ανάλογα με το στυλ ή τον τύπο εφαρμογής που επιθυμείτε, θα πρέπει να εφαρμοστεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη σκλήρυνση του σκυροδέματος.

Ένας εργολάβος διακοσμητικού σκυροδέματος μπορεί επίσης να ενσωματώσει διαφορετικά διακοσμητικά στυλ στο έργο σκυροδέματος σας. Το διακοσμητικό σκυρόδεμα είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για το σκυρόδεμα που έχει ένα στυλ που σχετίζεται με αυτό. Παρατίθενται ορισμένα διακοσμητικά στυλ και ορισμοί:

Βαφή με οξύ – Ένα οξύ εφαρμόζεται στο σκυρόδεμα (μετά τη σκλήρυνση) και χαράζει ελαφρά το σκυρόδεμα και χρωματίζει το σκυρόδεμα. Η εφαρμογή θα έχει μαρμαροποιημένο αποτέλεσμα στην υπάρχουσα πλάκα.

Εποξειδικό δάπεδο – Το εποξειδικό είναι ένα στεγανωτικό που χρησιμοποιείται γενικά για χώρους υψηλής κυκλοφορίας. Δίνει στο σκυρόδεμα επιπλέον αντοχή. Θα δώσει στο σκυρόδεμα μια λεία και κομψή εμφάνιση. Χρησιμοποιείται συχνά σε οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις.

Reflector Enhancer – Αυτή είναι μια αρκετά νέα εφαρμογή όπου μικρά ρινίσματα μετάλλου και άλλα ανακλαστικά πρόσθετα αναμιγνύονται με ένα εποξειδικό. Αυτό το μείγμα θα έχει ως αποτέλεσμα μια τρισδιάστατη εμφάνιση που θα καταπλήξει πελάτες και επισκέπτες.

Σφραγισμένο σκυρόδεμα – Καθώς το σκυρόδεμα χύνεται και ωριμάζει, μπορεί να εφαρμοστεί μια «στάμπα» για να δώσει διαφορετικά αποτελέσματα στο σκυρόδεμα. Ορισμένες επιδράσεις περιλαμβάνουν σχιστόλιθο, τούβλο, μπλοκ, ξύλο, λιθόστρωτο κ.λπ.

Βαφές – Καθώς το σκυρόδεμα χύνεται, μπορεί να αναμιχθεί με διαφορετικά χρώματα. Μερικά δημοφιλή χρώματα περιλαμβάνουν διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου και του καφέ, αλλά σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να προστεθεί για να ταιριάζει με τη γύρω διακόσμηση.

Επικαλύψεις από σκυρόδεμα – Αυτό είναι ένα στυλ όπου η υπάρχουσα πλάκα σκυροδέματος είναι ραγισμένη, τρυπημένη ή κατεστραμμένη. Ένα λεπτό στρώμα τσιμέντου αναμεμειγμένο με ακρυλικά αναμιγνύεται και απλώνεται σε όλη την πλάκα. Οι επικαλύψεις μπορεί να έχουν πάχος από 1/8″ έως 4″ ή περισσότερο.

Σε πολλά έργα, τα διακοσμητικά στυλ μπορούν να συνδυαστούν. Για παράδειγμα, μια δημοφιλής επιλογή είναι να χρωματίσετε το σκυρόδεμα με οξύ και μετά να εφαρμόσετε ένα εποξειδικό σφραγιστικό αφού στεγνώσει. Ή μπορεί να εφαρμοστεί μια επικάλυψη από σκυρόδεμα και στη συνέχεια να βαφτεί με οξύ. Επίσης, συχνά αναμιγνύονται βαφές κατά την έκχυση σκυροδέματος και εφαρμόζεται ένα σταμπωτό σχέδιο.

Όποιες και αν είναι οι επιθυμίες σας, ένας εργολάβος διακοσμητικού σκυροδέματος μπορεί να σας βοηθήσει με την απόφασή σας. Όχι μόνο το δάπεδο θα είναι πολύ πιο ελκυστικό, αλλά μπορεί να προσθέσει αξία στην ιδιοκτησία σας και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.