Εύκολες συμβουλές για να δώσετε στα δερμάτινα παπούτσια σας μεγάλη διάρκεια ζωής

Όταν πρόκειται για ποιοτικά και επαγγελματικά υποδήματα, τα δερμάτινα παπούτσια είναι η πρώτη επιλογή. Μπορεί να είναι λίγο ακριβά αλλά είναι πολύ ανθεκτικά. Αν συντηρηθούν σωστά, αυτά τα παπούτσια μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια χωρίς να χάσουν την αρχική τους υφή. Η πιο σημαντική συμβουλή για να διατηρήσετε τα παπούτσια σας είναι να τα διατηρείτε καθαρά και στεγνά. Τα παπούτσια είναι συνεχώς εκτεθειμένα στον ιδρώτα από τα πόδια και αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής των παπουτσιών. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα ευάερο μέρος μετά τη χρήση και να χρησιμοποιήσετε ένα δέντρο παπουτσιού κέδρου που απορροφά τον ιδρώτα από τα παπούτσια και βοηθά στη διατήρηση του σχήματός τους.

Όταν τα παπούτσια διατηρούνται στεγνά, το δέρμα παπουτσια ανδρικα δεν συρρικνώνεται και ως εκ τούτου παραμένει ανθεκτικό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κρατούν δύο ζευγάρια παπούτσια και τα βάζουν εναλλακτικά. Ο καθαρισμός συνήθως περιλαμβάνει στεγνό ξεσκόνισμα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί ή μια βούρτσα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σαπούνι για σέλα που είναι ειδικά κατασκευασμένο για τον καθαρισμό δερμάτινων υποδημάτων. Το λάδι βιζόν χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό για τη ρύθμιση της δερμάτινης επιφάνειας. Άλλα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του δέρματος περιλαμβάνουν κόμμι γκουπ και πεύκου. Το Goop χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λίπους ενώ το κόμμι πεύκου χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση ρωγμών και αποχρωματισμών κ.λπ.

Η προφύλαξη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Μπορείτε να λάβετε διάφορα μέτρα για να προστατέψετε τα παπούτσια σας ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες εκτίθενται. Η υπερβολική ζέστη πρέπει να αποφεύγεται και εάν τα παπούτσια πρόκειται να εκτεθούν σε νερό, μπορείτε να τα αδιαβροχοποιήσετε χρησιμοποιώντας κερί μέλισσας. Εάν τα παπούτσια έρχονται σε επαφή με το νερό πολύ συχνά, θα καταστραφούν σε ελάχιστο χρόνο. Τα δερμάτινα παπούτσια μπορεί να ραγίσουν λόγω θερμότητας και ξηρότητας και ως εκ τούτου απαιτείται προετοιμασία. Η χρήση ενός καλού conditioner θα διατηρήσει την υφή λεία και το δέρμα απαλό και άνετο. Άλλα προϊόντα περιποίησης παπουτσιών περιλαμβάνουν λάδι ευκαλύπτου που κρατά τα ράμματα δυνατά, λανολίνη για να διατηρεί το δέρμα μαλακό και λάδι emu για να διατηρεί επαρκή υγρασία στο δέρμα.

Υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά παπούτσια για συγκεκριμένους σκοπούς. Τα παπούτσια ασφαλείας χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδιών σας αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων. Πολλοί προμηθευτές δερμάτινων υποδημάτων ασφαλείας ασχολούνται επίσης με προϊόντα συντήρησης δέρματος. Μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε αξεσουάρ για να διατηρήσετε τα παπούτσια σας ανθεκτικά και άνετα στα πιο δημοφιλή καταστήματα υποδημάτων. Τα δερμάτινα παπούτσια μπορεί αρχικά να φαίνονται ακριβά, αλλά αν συντηρηθούν καλά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για χρόνια. Το δέρμα καλής ποιότητας, όταν συντηρείται σωστά, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Με αυτές τις συμβουλές φροντίδας παπουτσιών, μπορείτε όχι μόνο να διατηρήσετε τα παπούτσια σας για μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και να παραμείνετε πιο άνετα μέσα σε αυτά. Τα παπούτσια σας λένε πολλά για τον εαυτό σας, επομένως διατηρήστε τα καλά και κάντε τα να διαρκέσουν περισσότερο.