Κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την ανακαίνιση σπιτιού

Με το αυξανόμενο κόστος της μετεγκατάστασης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μείνουν στο ίδιο σπίτι για μεγαλύτερες περιόδους. Οι άνθρωποι ανακαινίζουν τα σπίτια τους για να τα κάνουν πιο βιώσιμα, και αυτό αυξάνει επίσης την αξία μεταπώλησης αυτών των ακινήτων. Είναι η ανάγκη της ώρας που πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Οι ένοχοι είναι συνήθως τα τοξικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ανακαίνιση σπιτιού. Αν και οι περισσότερες από αυτές είναι αναπόφευκτες, θα μπορούσε να υπάρχει πιθανότητα να μπορείτε να κατασκευάσετε ή να ανακαινίσετε με φιλικό προς το περιβάλλον και μη επικίνδυνο τρόπο.

Ακολουθούν ορισμένες επιβλαβείς ουσίες που μπορούν να ανακαινιση σπιτιου προκαλέσουν μικρά ή προβλήματα υγείας όταν ανακαινίζετε το σπίτι σας:

1. Σκόνη

Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τα χημικά, τα χρώματα, το ξύσμα ξύλου, οι ράβδοι σιδήρου, ο μόλυβδος κ.λπ. προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα υγείας. Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα όπως η σκόνη μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Η σκόνη μπορεί να έχει διάφορες άλλες χημικές ουσίες ή επιβλαβή σωματίδια που μπορούν να εισπνευστούν, οδηγώντας σε διάφορες αναπνευστικές διαταραχές και λοιμώξεις των πνευμόνων.

2. Αμίαντος

Πρόκειται για μια ορυκτή ίνα που χρησιμοποιείται σε δάπεδα, πλακάκια οροφής, στέγες κ.λπ. επειδή λειτουργεί ως μονωτικό και πυρίμαχο υλικό. Αυτά είναι μικροσκοπικά και μπορούν εύκολα να εισπνευστούν όταν τα σωματίδια μεταφερθούν στον αέρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος της κοιλιάς και του στήθους και ουλές στους πνεύμονες που συνήθως ονομάζονται αμιάντωση.

3. Μόλυβδος

Αυτό βρίσκεται σε ξηρές βαφές κατά το ξύσιμο των τοίχων πριν από μια μεγάλη ανακαίνιση. Μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, απώλεια βάρους, λοίμωξη των πνευμόνων, κόπωση, αναιμία, δυσκοιλιότητα, πόνο στο στομάχι, ερεθισμό, ναυτία και πολλές άλλες καταστάσεις.

4. Ραδόνιο

Αυτό λέγεται ότι προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα εάν η βασική σύστασή σας δεν είναι ανθεκτική στο ραδόνιο.

5. Ερμής

Αυτό βρίσκεται σε παλιούς διακόπτες, σύστημα θέρμανσης και ρυθμιστές. Ο υδράργυρος μέσα στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά και στο συκώτι, νοητική υστέρηση, αναπηρίες που σχετίζονται με τη μάθηση και πολλές άλλες εξουθενωτικές καταστάσεις. Ο θάνατος δεν είναι επίσης ασυνήθιστος με οξεία δηλητηρίαση από υδράργυρο.

6. Υγρασία

Μετά την ανακαίνιση το σπίτι σας μπορεί μερικές φορές να γεμίζει με υγρασία, η οποία μπορεί να προσελκύσει βιολογικούς κινδύνους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, άσθμα, πνευμονία και, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

7. Έλλειψη κατάλληλου αερισμού

Στον ενθουσιασμό της ανακαίνισης του σπιτιού σας, μπορεί μερικές φορές να πάρετε λάθος αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τον φυσικό αερισμό του σπιτιού σας. Ο καλός αερισμός είναι πάντα σημαντικός, καθώς όσο περισσότερο οξυγόνο εισπνέετε, τόσο πιο ανοσοποιητικό γίνεται το σύστημά σας και τόσο πιο υγιής γίνεστε. Εάν ο αερισμός είναι ακατάλληλος, τότε όλες οι βλαβερές ουσίες που διαταράσσονται και μεταφέρονται στον αέρα κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα στους πνεύμονες και στην αναπνοή.